Участие на студенти в международно модно изложение Текстейлър Експо 2018

Участие на студенти в международно модно изложение Текстейлър Експо 2018
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Стефания Темелкова Темелкова гл. ас. д-р
Статус:
реализиран

Студенти от програми „Мода“ и „Маркетинг“ участваха в първото издание на „ТексТейлър Експо 2018“, което се проведе в периода от 8 до10 ноември в Международен панаир Пловдив.

Студенти и преподаватели участваха активно в организацията и промотирането на студентско модно ревю. На изложението Нов български университет имаше собствен щанд, на който бяха представени модели на студенти и преподаватели, като през цялото време бяха представяни програмите на НБУ на специализирания щанд. В рамките на това изложение в изложба бяха представени и проекти на студенти и преподаватели от департамент „Дизайн“. Към моделите на студенти от бакалавърска програма „Мода“ проявиха интерес производители на облекло от Турция и бяха създадени на практика техни първи бизнес контакти.
Студентите от програма „Маркетинг“ РО и ДО се запознаха с ръководството на Международен панаир Пловдив, които на специална среща им представиха процесите на работа в такъв тип институция. Търговският директор на панаира, г-жа Мария Тодорова и завеждащия отдел „Търговски отдел“ – г-жа Яна Минчева въведоха студентите в спецификата на тяхната работа и взаимодействието им с клиенти и създаването на успешни и В2В събития от световен мащаб. Цялостната организация на модно ревю предизвика студентите и от двете програми да придобият нови за тях умения и да разберат повече за организирането на специални събития и техните творчески и маркетингови аспекти.
В ревюто проведено на 9-и ноември пред голяма и разнородна публика бяха представени четири колекции на студенти от БП „Мода“.
Студентите и техните преподаватели присъстваха и на професионалните семинари, организирани от изложението, където се запознаха с професионалисти от бранша, с тенденциите в цветовете и силуетите на сезона есен-зима 2019/2020, както и с методите за прогнозиране на модните линии и пазари. На международната конференция „Тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия“ бяха изнесени доклади от гл. ас. д-р Кристина Савова, гл. ас. д-р Стефания Темелкова и ас. Стоян Бунджулов, които бяха насочени върху технологичната, естетичната и маркетинговата страна на модата.
Проектът „Участие на студенти в международно модно изложение „ТексТейлър Експо 2018“ е реализиран с финансовата подкрепа на Централен стратегически фонд за развитие на НБУ и активната подкрепа на СПЕКС ООД – организатор на изложението и Международен панаир Пловдив.


Екип:

  • гл. ас. д-р Стефания Темелкова - преподавател
  • доц. д-р Кристина Савова - преподавател
  • проф. д-р Емилия Панайотова - преподавател
  • проф. д-р Елена Тодорова - преподавател
  • гл. ас. д-р Стоян Бунджулов - преподавател