Участници в майсторския клас на Вики Алмазиду на сцената на Банско Джаз Фестивал

Участници в майсторския клас на Вики Алмазиду на сцената на Банско Джаз Фестивал
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Мартин Томов Стоянов
Статус:
реализиран

Студенти от Нов български университет се изявиха на сцената на Банско Джаз Фестивал‘2021.
Участници от майсторския клас на Вики Алмазиду в Нов български университет се представиха като част от концертната програма в първите дни на най-големия джаз фестивал в България. Участието на младите таланти от майсторския клас на Вики Амазиду бе реализирано с подкрепата на Централният фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет.
На 8 август на новооткритата Младежка сцена към джаз фестивала в Банско се представи група “Arrow” с изпълнения като „Just friends“, „Honey suckle rose“, „Black coffee“, „All of me“ и други. На 9 август любителите на джаз изкуството чуха всички селектирани от госпожа Алмазиду участници - Деля Харалампиев, Сияна Калоянова, Валерия Василенко, Александър Иванов, Боян Манолов.
За първа поредна година фестивалът насочва усилията си в подкрепа на млади артисти. Тази инициатива дава шанс на даровити млади музиканти от цялата страна да представят творбите си пред публиката на фестивала.


Постигнати резултати


1. Проектът представи постигнатите резултати по време на обучението в Майсторския клас на Вики Алмазиду в Нов български университет на нова музикална сцена в рамките на Джаз Фест Банско.
2. Популяризира дейността на Нов български университет като център за развитие на нови таланти и школа по поп и джаз изкуство, създадена от Маестро Милчо Левиев и Вики Алмазиду.