Орфей и символиката на арфата” 2022 – XI Майсторски клас на Сузана Клинчарова

Орфей и символиката на арфата” 2022 – XI Майсторски клас на Сузана Клинчарова
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Мартин Томов Стоянов
Статус:
реализиран

Съвместен музикален проект по случай 30 години НБУ и 11 години майсторски клас по арфа на проф. Сузана Клинчарова – мултимедиен спектакъл в НБУ и City Mark Art Center с 5 арфи, авторска сценография.
Майсторският клас на проф. Клинчарова е единственият ежегоден майсторски клас по арфа в България, който предоставя възможност на младите изпълнители да се докоснат до опита и изкуството на име от световна величина – проф. Клинчарова, както и да участват в заключителни концери-спектакли в пълноценното сътрудничество с различните департаменти на НБУ.
Проектът утвърди Нов български университет като единствената институция, която развива ежегоден майсторски клас на проф. Сузана Клинчарова по арфа и осигурява на участниците в класа възможност да се включат в проект с висока художествена стойност, както на сцената на Нов български университет (Университетски театър), така и на сцената на City Mark Art Center в централната част на столицата.
Видеозапис на концерта в официалната страница на НБУ в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=LhzOsVPy5UI


Постигнати резултати


1. Междудепартаментно сътрудничество – Музика, Изящни изкуства, Кино, реклама и шоубизнес, Театър;
2. Представяне на резултатите от обучението пред публика на сцена в и извън НБУ;
3. Заснемане и излъчване на заключителния Гала спектакъл по TV1 и ползване на записа като архив и като реклама на майсторския клас;