FREE ABLETON LIVE WORKSHOP – third edition

FREE ABLETON LIVE WORKSHOP – third edition
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Стела Янева Атанасова гл. ас. д-р
Статус:
реализиран

11.04.2014 г., 17:00 часа
Семинар
Университетски театър

Организатор:
департамент „Музика“
Apple лаборатория

Водещ:
Иван Шопов/COOH / BALKANSKY

Модератор:
гл. ас. д-р Стела Атанасова

Основна тема на семинара е използване на български мотиви в електронната музика. По време на семинара, лектора Иван Шопов ще представи похвати за използване на българския фолклор в електронната музика и създаване на музикално произведение, базирано на традиционни инструменти.

Иван Шопов е един от най-известните и изявени творци в България. Той създава музика с едни от най-преуспелите музиканти както в България, така и по цял свят. Зад гърба си вече има около 80 плочи, 20 диска, над 250 парчета, които са в различни стилове и се издават от световноизвестни лейбъли. Един от най-значимите му български музикални проекти е съвместната му работа с Теодосий Спасов и Иво Христов в албумите „Кукер“ и „Оренда“, които се радват на огромен успех. Името му е признато както у нас, така и на световната музикална сцена. Доказателство за това са и многобройните покани за участия в почти всяка една точка на света. Отскоро той работи официално за Ableton – една от най-големите компании, създаваща софтуер за обработка на звук, който се използва от почти всеки съвременен музикант. През последните няколко години Иван Шопов е осъществил и редица семинари в Берлин, Сидни, Мелбърн, Бейрут, Астана, Севиля, Русия, и вече е ангажиран за бъдещи такива в Англия и Македония.
През месец май Иван Шопов, заедно с Теодосий Спасов, представят съвместния си проект „Balkansky“ на турне в Америка.


Постигнати резултати


Популяризиране на НБУ и привличане на млади хора и потенциални кандидат-студенти, които работят в областта на електронната музика;


Екип:

  • гл. ас. д-р Стела Атанасова - преподавател