По пътя на Керуак (документален филм)

По пътя на Керуак (документален филм)
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Елизавета Пламенова Боева доц. д-р
Статус:
реализиран

Заснемане на документален филм в САЩ чрез мултидисциплинарен подход да поднесе информация за събития, места и хора, свързано с движението на американските битници (1947 – 1957 г.). В окончателния си вариант филмът е със заглавие "Аз бях Джек Керуак". Снимачният процес в Америка за периода 10 септември 2014г – 26 септември 2014г бе реализиран предимно в Ню Йорк и Вашингтон.
Единствените живи личности, послужили за прототипи на Керуак в култовия роман „По пътя“, по време на снимките на филма са Каролин Касиди (описана като Камий) и Ал Хинкъл (описан като Ед Дънкал). Те разказват за бийт поколението – как се заражда и как загнива; защо се изражда и какви клишета обслужва.

Екип
Ръководител Елизавета Боева – сценарист, режисьор, оператор, монтажист, музикално оформление.
Сътрудник Ицках Финци – актьор, диктор.
Участие на студент Анна Димитрова Стефанова, F59341, 4 курс, специалност „Кино и телевизия“, департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ – асистент в рамките на постпродукционния период.

Филмът е представен на широката публика в киносалони в България - прожекции в столичното кино „Одеон“, Дома на киното (София) и др. Премирата на филма е насрочена за 16 декември 2014г в кино „Одеон“.
Филмът е излъчен по Българската национална телевизия през февруари 2015г.


Екип:

  • доц. д-р Елизавета Боева - преподавател
  • Ралица Райжекова - студент