АРТ ШКОЛА - Варвара, 07.11.2014 г. – 15.11.2014 г.

АРТ ШКОЛА - Варвара, 07.11.2014 г. – 15.11.2014 г.
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Людмил Йорданов Христов проф.
Статус:
реализиран

„АРТ школа“ е част от учебната програма за всички студенти от III курс на бакалавърска програма „Кино и телевизия“ – режисьори, оператори, монтажисти и се проведе в с. Варвара, обл. Бургас в периода 7-15 ноември 2014 г. Студентите, които са взели всички изпити от предходните семестри, имат възможност да реализират своя продукция по време на школата там.

Целта на проекта е да разшири теоретичните познания на участниците с умения за използване на кинематографските изразни средства. По време на школата се оформят критерии за оценка на собствената и на чуждите видеопродукции.

Проектът спомага за изграждане на умения за реализация на филмова продукция (заснема се материал за най-малко 10 филма от игралния, документалния и рекламния жанрове, филмови проекти за селекция за следващото издание на Международен студентски филмов фестивал “Нова вълна”) и работа в екип и е свързан пряко с една от приоритетните области на НБУ – развитие на изкуствата.

За първа година участват група студенти от Казахстан, които са работили по свои проекти и задачи.


Постигнати резултати


1. заснет видеоматериал от студентите за най-малко 10 филма (игрални, документални, рекламни) и представяне на най-добрите от тях на международни и национални фестивали и конкурси;
2. изграждане на студентска филмова общност;
3. приход за НБУ от таксите на външните участници в школата;


Екип:

  • проф. Людмил Христов - преподавател