FREE ABLETON LIVE WORKSHOP

FREE ABLETON LIVE WORKSHOP
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Стела Янева Атанасова гл. ас. д-р
Статус:
реализиран

Водещ:
Иван Шопов


Целта на този проект е да се организират и проведат два работни семинара в НБУ, в периода януари – март 2015 година. Инициатор е УПИЗ “Apple лаборатория” към НБУ. Освен семинарите ще бъде популяризирано името и дейността на УПИЗ-а, ще бъдат демонстрирани възможностите на софтуера Ableton Live (една от най-популярните софтуерни програми на Mac за създаване, миксиране и мастериране на музика) и всичко показано досега от лектора ще бъде надградено и обогатено с нова информация и потенциални ресурси, с които студентите да могат да боравят при работата си с този софтуер.

Иван Шопов е един от най-известните и изявени творци в България. Той създава музика с едни от най-преуспелите музиканти както в България, така и по цял свят. Зад гърба си вече има около 80 плочи, 20 диска, над 250 парчета, които са в различни стилове и се издават от световноизвестни лейбъли.

Един от най-значимите му български музикални проекти е съвместната му работа с Теодосий Спасов и Иво Христов в албумите „Кукер“ и „Оренда“, които се радват на огромен успех. Името му е признато както у нас, така и на световната музикална сцена. Доказателство за това са и многобройните покани за участия в почти всяка една точка на света. Отскоро той работи официално за Ableton – една от най-големите компании, създаваща софтуер за обработка на звук, който се използва от почти всеки съвременен музикант. През последните няколко години Иван Шопов е осъществил и редица семинари в Берлин, Сидни, Мелбърн, Бейрут, Астана, Севиля, Русия, и вече е ангажиран за бъдещи такива в Англия и Македония.


Екип:

  • гл. ас. д-р Стела Атанасова - преподавател