Предпремиерна промоция и реклама на филм “Жалейка”

Предпремиерна промоция и реклама на филм “Жалейка”
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Светослав Людмилов Драганов
Статус:
реализиран

Игралния филм „Жалейка“ е продукция на Немската кино академия в Берлин и е осъществен със съдействието на Нов български университет и Гьоте институт София. Продукцията стана възможна благодарение на финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ. На наскоро завършилият фестивал Берлинале „Жалейка“ бе селектиран за участие в програма „Генерация“ и спечели специалната награда на журито.
На 16 март 2016 г. (сряда) от 13 ч. на 4-ия етаж в първи корпус на Нов български университет ще се открие фотографска изложба „Пирин Forever“. Снимките разказват за емоциите, породили се по време на заснемането на „Жалейка“ в село Пирин. Автори на изложбата са костюмограф Варис Клемпфер от Берлин, първият асистент на филма и магистър в НБУ Петър Петров и Светослав Драганов – докторант в НБУ и ръководител на проекта по заснемането на филма. Изложбата се състои от 25 снимки, които представят работния процес на филма, участието на студентите в него, както и обстановката, в която те живяха и работиха 40 дни през лятото на 2015 г.
На 17 март 2016 г. (четвъртък) от 18.30 ч. в Дом на киното е и софийската премиера на „Жалейка“, която ще бъде в рамките на международния конкурс на София филм фест.
На 17 март от 21.30 ч., след премиерата на филма, ще има парти под наслов „Вино и музика“. Мястото на партито е в сградата на Гьоте Институт в София.


Екип:

  • Светослав Драганов - докторант
  • Цвета Ерменкова - студент
  • гл. ас. д-р Христина Дякова - докторант
  • Петър Петров - студент
  • Андрей Аспарухов - студент
  • Бояна Василева - студент
  • Жанет Добрева - студент