Резонанс” – танцов семинар с гост лектор Светлин Велчев - Холандия

Резонанс” – танцов семинар с гост лектор Светлин Велчев - Холандия
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Анна Людмилова Пампулова доц. д-р
Статус:
реализиран

Провеждане на уъркшоп с хореографа Светлин Велчев в НБУ, който е отворен за всички студенти от БП “Театър” и МП “Театрално изкуство и общество” и за наблюдатели – танцьори от специализирани танцови училища.
Танцовото ателие ‘Резонанс’ разглежда тялото анатомично, като се ориентира в изследването на текущ движенчески поток, пространство и съответното усилие в танца. Целият процес запозна студентите с различни прийоми на силата на движението и как комуникира с различните сценични изкуства, както и с околната среда, обществото и заобикалящият ни свят. Резултатите от движенческото ателие създадоха у студентите представа за развитието на съвременния танц. Поставената хореография бе реализирана в рамките на семинара и даде възможност на участниците да представят своя опит в художествено издържано произведение, реализирано на професионална сцена.
На базата на проведения семинар беше изготвено учебно филмче, което ще бъде предоставено на преподаватели по време на обучението на актьори и танцьори към БП „Театър“ и МП „Театрално изкуство и общество“.
Записът от хореографията ще бъде разпространяван като рекламно клипче на департамент „Театър“. Вече бе прожектиран пред класове на частна езикова гимназия „Увекинд“, гр. София.


Постигнати резултати


1. Учебен филм, който ще се използва в обучението на студенти – актьори и танцьори към БП “Театър” и МП “Театрално изкуство и общество”;
2. Представяне на кратка хореография в Университетски театър.


Екип:

  • доц. д-р Анна Пампулова - преподавател