Лофт джаз и импровизация

Лофт джаз и импровизация
Финансиране:
Централен фонд за стратегическо развитие
Направление:
Изкуства
Ръководител:
Мартин Томов Стоянов
Статус:
реализиран

В периода 1-10 септември 2015 г. в Нов български университет се проведе поредното издание на Лятна музикална академия. Четирима известни музиканти в областта на джаз музиката ще бяха водещи майсторските класове. Световноизвестният изпълнител, виртуозен пианист и преподавател Милчо Левиев представи на участниците тънкостите на джаз импровизацията в рамките на своя Майсторски клас наречен „R&BB“ (Rythm & Bulgarian Blues). Милчо Левиев е Почетен професор на Нов български университет. Вики Алмазиду беше водещ на майсторски клас по поп и джаз пеене - "The Art of Singing". В Лятна музикална акдемия взеха участие и световно известният саксофонист Дейвед Мъри и Грегори Симадопулос – преподавател поп и джаз пеене, етно-джаз, уърлд мюзик.
Лятна джаз академия завърши с голям Галаконцерт на 10 септември 2015 г. в 21:00 ч., Sofia Live Club. В концерта се представиха 23 участници от Академията, заедно със специалното участие на техните преподавателите.
Лятна музикална академия се осъществяви с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ и любезното съдействие на Посолството на САЩ в България.


Екип:

  • Мартин Томов Стоянов - служител
  • гл. ас. д-р Борислав Дочев - преподавател
  • Милчо Исаков Левиев - преподавател
  • Василики Алмазиду - преподавател